top of page

Aur, argint și bronz pentru CCA


Helsinki 1952- Jocurile Olimpice de Vară Aur, argint si bronz, primele medalii olimpice pentru RomâniaCasa Centrală a Armatei București (CCA)


Iosif Sârbu - primul campion olimpic al RomânieiLa Jocurile Olimpice din 1952 Helsinki (Finlanda), imnul României s a auzit pentru primaoară în istorie !! Iosif Sârbu este primul campion olimpic al României. A cucerit aurul olimpic, înproba de tir cu 400 de puncte și 33 de focuri în centrul ţintei, spre deosebire de cele 400 de puncte și 28 ale rusului Boris Andreev.


Vasile Tiță a fost de sapte ori consecutiv campion al României la box, între 1951 şi 1957, la categoriile mijlocie mică, 71 kg, in 1954 și la categoria mijlocie, 75 kg. La Jocurile Olimpice de la Helsinki, din 1952, când România a câstigat patru medalii olimpice în întrecerile de box, Vasile Tită a cucerit medalia de argint în limitele categoriei 75 kg.


Gheorghe Fiat legitimat la secția de box a clubului Casa Centrală a Armatei, a cucerit de sapte ori titlul de campion al României și a fost campion mondial universitar în 1951 la Berlin. Cea mai prețiosă medalie din cariera sa sportivă a fost medalia de bronz cucerită in 1952, la JO de la Helsinki.

3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page